Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J78a44r14a 89R57a95n97k

3. 4. 2015 22:24

R^diky!! Od pocatku nechutnych blogu jsem si rikala, ze neco tak neskutecne zleho s primitivnimi prispevky se muze stat pouze u nas. Tolik nenavistnych a situaci zesmesnujicich prispevku, bych jinde nenasla.....

1 0
možnosti
Foto

I70v51o 19C23i29l47i96c69h

3. 4. 2015 22:55

V čem byl například můj blog na toto téma až tak nechutný? 8-o

0 0
možnosti
Foto

I57v45o 96C16i52l44i53c78h

3. 4. 2015 17:07

Je zajímavé, že jakoby nyní pro některé neexistoval jiný zdroj informací o Pákistánu, než ta "Hedvábná stezka" (pomíjím raději, že je to z mého pohledu psané jako agitka, může to být jen můj osobní pocit). Ovšem před dvěma lety, ještě před odjezdem těch děvčat, varovalo před návštěvou této země dokonce i naše Ministerstvo zahraničí a i obyčejná Wikipedie tehdy uváděla přesně toto (doslova cituji z tehdejší verze, kterou jsem si uložil - nekoukal jsem, zda to od té doby nějak změnili):

"Země se potýká se sílící mocí islámských radikálů. Velice časté jsou srážky vojska s radikály a protivládní demonstrace. Po těchto událostech vláda velice často vyvolává výjimečný stav, který někdy trvá až nepřirozeně dlouho. Centrální vláda nemá žádnou kontrolu nad územím při hranici s Afghánistánem, kde kvete obchod se zbraněmi a drogami. Toto území je pod kontrolou místních kmenových vůdců, kteří většinou podporují svržený Taliban a teroristickou organizaci Al-Kaidu. Ukrýval se zde i terorista Usáma bin Ládin, ale 1.5.2011 ho americká armáda zabila v jeho sídle. Pákistánská armáda začala naplno bojovat s radikály na severozápadě země na začátku roku 2008. Své útoky provádí hlavně v oblasti severního a jižního Vazíristánu, není však dobře vyzbrojena a radikálové se mohou opřít o podporu místních obyvatel, kteří s nimi většinou sympatizují.

Dalším už méně známým problémem Pákistánu je snaha jihozápadní provincie Balúčistánu vytvořit nezávislý stát. Boj za nezávislost v této největší a nejméně zalidněné provincii vypukly v 70. letech 20. století pod vedením Akbara Bugtiho a Balúčistánské osvobozenecké armády (BLA). Ozbrojené střety v malé míře trvají dodnes."

Nevím jak ostatní, ale já bych si na základě, byť i jen těchto málo informací, návštěvu té země velice rozmyslel.

2 0
možnosti

Hovoříme pouze o malé části Pákistánu. Nikoliv o celém státu, který je nesmírně rozlehlý V něm jsou samozřejmě oblasti, kde není radno jezdit, to ale neplatí o konkrétním území Balučistánu.

0 0
možnosti

Neuvedl jste, že Zeman odpovídal na dotaz novináře. To ovšem zásadně mění smysl jeho vyjádření. Já se se Zemanem také nesejdu, ovšem jen proto, že Zeman nemá důvod s takovými nýmandy jako Vy nebo já ztrácet čas.

2 1
možnosti

J42a81r92a 66R27a73n45k

3. 4. 2015 22:30

Pane Slavicek.....neni nahodou Zeman prezidentem republiky? Nema i ten "nymand" pravo dostat treba kartu poslanou Ovcackem, nebo malou kytici? Proste nekteri prezidenti vi, nekteri se to nikdy nenauci a budou se branit "bonmoty" z kterych si uz dela legraci pomalu cely svet:-/

0 0
možnosti

J65a78n 74H68l80e21d34í56k

3. 4. 2015 15:53

pane Pakosto, být optimistou v souvislosti s musulmany vyžaduje vysokou dávku otrlosti, blbosti a naivity.  Chtěl bych s vámi věřit, že nebyly vyškoleny coby černé vdovy a že pohádky o pobytu v jedné místnosti byly jedinou náplní jejich činnosti.--  Kauza stojí mnoho peněz a daňový plátce má právo slyšet nebo číst jejich výši !!! Jinak je tzv demokracie na 2 věci

1 0
možnosti

Obal 'nemam rad M.Zemana' prodava. Jenze po rozbaleni a pohledu do  krabice, NIC.

3 1
možnosti

Podobné myšlení je lidem vlastní, co je svět světem. Díky internetu je dnes všechno příliš rychlé... lidé (zvlášť s nižším IQ) měli vždy problém vstřebat informace a jednali víceméně "živočišně". Prostě jako zvířátka... diskuze na Novinkách tuhle moji úvahu celkem potvrzují. Myslím, že je důležité, když se vám něco přihodí a nějakým způsobem se dostanete do médií, tak rozhodně NEČÍST DISKUZE.

0 1
možnosti

Docela si protiřečíte. Sám dáváte odkaz na server hedvábnástezka.cz, kde cituji : "Faktem je, že v Balúčistánu není ke krveprolití daleko"..."Nezastírám, že na pozemní cestě z Prahy do indického Dillí představuje Balúčistán potenciálně nejnebezpečnější část. Přepadání tu prostě má historické kořeny"........čili na jedné straně se snažíte vyvolat dojem, že cestování po Balúčistánu je jako cestování po Chorvatsku a pak sem hodíte odkaz, kterým  popřete sám sebe ;-)

3 0
možnosti

Doporučuji přečíst CELÉ a nevytrhávat věty z kontextu.

1 0
možnosti
Foto

Proč sklouzáváte do demagogie? Zkuste se zamyslet, kde by byla ta Vaše statistika turisticky bezpečného Balúčistánu, a nebezpečného Egypta, kdyby do Balúčistánu jezdila jen polovina lidí, kolik jich každoročně právě do Egypta jezdí...? Uznávám, že Vámi uvedené příspěvky z diskusí jsou doslova blbé, ale s tím nic nenaděláte, hlupáci žijí všude. Usuzovat ale z pár blbů, že jsou všichni, kdo kroutí hlavou nad nápadem těch dvou dívek jet tam, kam jely, hlupáci a sobci, je prostě demagogie....

3 0
možnosti

Tady odkazuji na novináře Brezinu, který touto cestou projel několikrát. Uvádí tři případy únosů na této cestě za posledních 10 let, při desetiticích lidí na trase za rok. Statisticky je D1 nebezpečnější:-) V Egyptě jsou možná miliony turistů za rok, ale také desítky mrtvých... Demagogii v tom nevidím.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS